Vergiftigde paarden opzienbarend gezond door EM-A

15 november 2012 – Wij ontvingen het volgende bericht over een opzienbarend herstel van 2 vergiftigde paarden. We danken de berichtgever voor haar verhaal en het opsturen van de foto’s:

“De paarden waren tot mei 2011 kerngezond.

Begin mei 2011 hebben ze door toedoen van een buurman minstens een week via de wei een niet selectief onkruidverdelgingsmiddel binnen gekregen omdat het in onze wei gespoten is. Op een gegeven moment haalde ik de paarden ziek uit de wei terwijl ze een uur eerder er kerngezond ingingen. Ik had geen idee wat ze mankeerden. Pas 10 dagen later ontdekten we tot onze grote schrik dat een grote strook gras (60 m.lang) tot een meter ver in onze wei aan het afsterven was door gif. Ik kan nu niet teveel in details treden omdat de zaak tegen de buurman nog loopt en we nog steeds niet weten welk gif er in de paarden is terecht gekomen omdat de AID wel diverse monsters genomen heeft maar er tot nu toe nog niets mee gedaan heeft. De paarden hebben door het gif ernstige leverschade opgelopen en hun stofwisseling en weerstand is toen compleet ontregeld geraakt. Ze hebben daardoor ernstige huidproblemen ontwikkeld. Het oudste paard heeft zelfs bijna een jaar neurologische problemen gehad. Een dierenarts vergeleek ze vorig najaar met HIV patienten qua immuunsysteem.

We hebben van alles geprobeerd om in eerste instantie te ontgiften en daarnaast het immuunsysteem weer goed te krijgen. Maar omdat we niet wisten welk gif er in de paarden is terecht gekomen is het constant een kwestie van uitproberen geweest. Heel langzaam gingen de paarden wel iets vooruit maar steeds weer kregen ze ook een terugval.

U vind een serie foto’s van 3 juli 2012. Nog zeer recente foto’s waar diverse bultjes en huidirritaties nog goed te zien zijn. Ook is goed te zien hoe de oorspeekselklier een lymfeklier, achter de kaak nog steeds dik opgezet is. Wel bleek in augustus bij vervolg bloedonderzoek dat de leverwaardes eindelijk weer goed waren maar belangrijke nutrienten bleken niet goed opgenomen te worden terwijl ze wel voldoende in het krachtvoer zaten. Ik kreeg steeds meer het idee dat de darmwerking niet goed was ondanks dat hun mest er wel normaal uitzag.. Nav. diverse artikelen van Don Huber die expert is op het gebied van onkruidbestrijdingsmiddelen kreeg ik steeds meer het idee dat ik de darmwerking van de paarden nog moest aanpakken. Het is zeer waarschijnlijk dat door het gif belangrijke enzymen afgebroken zijn en daardoor de darmflora aangetast hebben waardoor toxines de darmwerking konden beinvloeden.

Dat bracht me op het idee van Bionit-S. Een produkt van Agriton. Omdat dat product ook mycotoxines e.d. aan kan pakken. Begin augustus jl. ben ik begonnen met Bionit-S. Volgens ons is daarmee het omslagpunt begonnen van eindelijk de goede kant opgaan met de paarden qua gezondheid. Maar we waren er nog steeds niet omdat de lymfeklieren nog te dik bleven. Begin oktober ben ik begonnen met EM produkten. Ik heb zelf EM-A gemaakt van EM-1 en melasse en daar dagelijks van door het krachtvoer en drinkwater gemengd.
Twee weken later zagen de paarden letterlijk panterbont, zoveel appeltjes op hun huid :-))) (zie ook de foto’s die genomen zijn op 2 november 2012) De bultjes en huidirritaties zijn éindelijk na anderhalf jaar verdwenen.

Inmiddels geef ik Syn-vitaal en geef nog steeds EM-A door het drinkwater. De paarden zijn nu echt aan het opknappen.. Ik ben me de laatste weken veel gaan inlezen in het EM gebeuren en ben zelf ook om 🙂 Ik gebruik al jaren geen kunstmest meer in de wei, alleen maar vercomposteerde paardenmest, kleimineralen en zeeschelpenkalk. Maar zie nu dat EM ook een belangrijke factor mee kan spelen voor een nog betere weidekwaliteit. Dus een nieuwe uitdaging 🙂 ”

Hieronder de “VOOR” foto’s (genomen op 3 juli 2012). Klik op de foto’s voor een grotere versie.

Hieronder de ” NA” foto’s (genomen op 2 november) Foto 1, 4 en 5 zijn van de oudste merrie (bijna 16 jr.) Foto 2 en 3 zijn van haar zus ( bijna 15 jr. oud). Klik op de foto’s voor een grotere versie